Лабораторні ваги для контролю якості під час виробництва будівельних матеріалів

Види лабораторних ваг для сипких будівельних матеріалів, насамперед, визначаються видами матеріалів для аналізу та технологічними процесами виробництва. Будівельні сипкі матеріали поділяються на два основних види — інертні та активні.

У сипких будівельних матеріалів є важливі параметри, які необхідно враховувати: вага, обсяг, якість, вологість. Залежно від виду сипких будівельних матеріалів і технологічного процесу, що потребує лабораторного дослідження, застосовуються відповідні тип і вид лабораторних ваг: аналітичні, прецизійні, вологоміри. На нашому сайті представлено лабораторні ваги брендів AXIS (Польща), CERTUS Україна, RADWAG (Польща), «Техноваги» (Україна).

Для контролю параметрів сипких будівельних матеріалів підходять лабораторні ваги зі шкалою зважування від 150 г до 10 кг. 2 Наразі в лабораторіях і на виробництві застосовуються електронні лабораторні ваги, а торсіонні (пружинні) ваги або важільні лабораторні ваги практично не застосовують.

Ще залишаються підприємства, де «лабораторна вагова механіка» використовується як експонат для перевіряючих. Це відбувається тому, що в технічних умовах та акредитації лабораторії підприємства прописано конкретні моделі, але в реальності дослідження зразків виконують на електронних лабораторних вагах.

 

Ваги лабораторні для виробників будівельних сумішей не мають якихось галузевих особливостей, застосовуються серійні моделі. Під час вибору лабораторних ваг важливо враховувати плани підприємства з автоматизації операцій обліку, контролю та виробництва. Крім вимог до порога зважування й погрішності, додається вимога щодо підключення лабораторних ваг до комп'ютерної мережі. І не просто до комп'ютера, через USB або RS-232 інтерфейс, а саме до комп'ютерної мережі підприємства, через перетворювач інтерфейсів, що є дуже важливим.

Ще одним із нюансів для вибору конкретної моделі лабораторних ваг є швидкість передання вимірів у комп'ютер. Як правило, сама швидкість передання даних стандартна для всіх виробників, але передання результатів виміру в кожного виробника лабораторних ваг своє. Воно може виконуватися за запитом, за стабілізацією ваги, за таймером. При автоматизації обліку вимірів у лабораторії швидкість зважування й передання даних вимірів може бути вирішальним фактором вибору ваг.

Під час виробництва будівельних сумішей і сухих будівельних матеріалів лабораторні дослідження охоплюють вхідний і вихідний контроль. Під час проведення аналізів відбираються попередні проби. Вони зважуються на лабораторних вагах 200–600 грам і точністю 0,1 грама.

•Відбір матеріалів

•Попередні проби товарні, арбітражні Вхідний контроль

•Поділ проб на порції

•Визначення вологості, засміченості, процентного співвідношення домішок й активних речовин, інших параметрів.

Проведення аналізів

•Відповідність заданим критеріям якості

•Фіксування результатів у комп'ютері

Вихідний контроль 4 Проби поділяються на товарні та арбітражні. У товарних пробах визначається якість сировини, напівфабрикатів і готової продукції.

Арбітражні проби необхідні для розглядів за рекламаціями до якості сировини або готової продукції. Залежно від виду матеріалу для дослідження та визначення його параметрів іде поділ проби на порції та здійснюються відповідні аналізи. Визначається вологість, засміченість, процентне співвідношення домішок та активних речовин.

Лабораторні ваги застосовуються практично на всіх етапах проведення аналізів, та навіть, що цікаво, у разі застосування автоматичних вимірювальних комплексів. Для кожного із приладів необхідно зважити чітко визначену кількість матеріалу для дослідження.

Для добору лабораторних ваг під час виробництва сипких будівельних матеріалів, фахівці компанії «Автовес» проконсультують і підберуть оптимальні варіанти із представленої лінійки брендів AXIS (Польща), CERTUS Україна, RADWAG (Польща), «Техноваги» (Україна). У кожної операції зважування та в кожної виробничої ділянки є свої особливості проведення аналізів і виконання робіт. Щоб лабораторні ваги не стали «шийкою пляшки» і не затримували роботу, їх необхідно добирати з урахуванням багатьох факторів. Це важливо для виробничих підприємств. Багаторічний практичний досвід фахівців компанії «Автовес» дозволяє оптимально підібрати весь логістичний спектр необхідних ваг у процесі виробництва, контролю, відвантаження готової продукції – сипких будівельних матеріалів: лабораторні ваги, автомобільні ваги, вагонні ваги, бункерні ваги, перевалочні ваги, ваги конвеєрні, платформні ваги та товарні ваги. Як підібрати та придбати лабораторні ваги з урахуванням особливостей вашого виробництва, як підключити до комп'ютера, як здійснити відповідні налаштування, звертайтеся до наших менеджерів за тел. +38 (067) 565-93-41, +38 (050) 054-55-36.

Задати питання

Telegram Avtoves.UA Viber Avtoves.UA