Прилад для визначення щільності

Набір для визначення питомої ваги є додатковим обладнанням до деяких моделей лабораторних ваг з внутрішнім калібруванням. Щільність визначається на підставі результатів вимірювання маси тіла в повітрі та в рідини з відомою щільністю.

Набір для визначення питомої ваги

Визначення густини твердих тіл є можливим в рідинах з застосуванням цього спеціального пристрою. Визначення щільності — це невіддільна частина роботи більшості лабораторій. Деякі моделі аналітичних ваг Radwag можна доукомплектувати спеціальним пристроєм, а необхідна функція дозволить прискорити процес визначення щільності. Адже традиційна методика вимагає від лаборанта багато вимірювань та обчислень, а в результаті отримане значення густини продукту може бути неправильним, а час витрачений на проведення аналізу великим. У разі використання аналітичних ваг Radwag зі спеціальною функцією можна значно спростити цей процес. Час, необхідний для отримання кінцевого результату невеликий, а всі обчислення здійснюються програмою, встановленою у вагах.

.

Визначення щільності твердих тіл

Принцип дії пристрою для вимірювання щільності на вагах

Для вимірювання щільності тверде тіло поміщають на верхню тацю та зважують в повітрі, а потім поміщають це ж тіло на нижню тацю для визначення ваги в рідині. Стакан повинен бути наповнений рідиною, щоб зважуване тіло повністю перебувало в ній. При обчисленні щільності рідини на початку занурювач повинен бути приєднаний на вигині рамки та зважуватися в повітрі, потім вішатися на вішалку та зважуватися в рідини. У вагах здійснюються математичні розрахунки та результат вимірювання висвічується на індикаторі ваг. Результати зважувань і визначення щільності за допомогою вбудованого у ваги інтерфейсу RS-232C можна передати на комп'ютер або принтер для подальшої роздруківки.

Приклади розрахунків для твердих тіл і рідини є різними. Термометр призначений для вимірювання температури, яка впливає на результат обчислення щільності.

Запрограмовані ваги з пристроєм визначення щільності мають переваги:

  1. простота обслуговування (всі операції для користувача висвічуються на дисплеї);
  2. надійність (всі розрахунки виконуються програмою);
  3. швидкість перетворення даних;
  4. ретельна обробка даних (перед кожним вимірюванням маси проходить автоматичне обнулення ваги).

Прилад для вимірювання щільності KIT-128

Звіт по вимірюванню щільності зразка містить поточний номер вимірювання, результат зважування зразка в повітрі, результат зважування зануреного зразка, результат розрахунку щільності. Щільність характеризує склад (кількісні співвідношення частин), фізичні властивості та кондиції матеріалів та продуктів, тому необхідність вимірювання щільності виникає при плануванні, проведенні та перевірці багатьох технічних, виробничих та комерційних операцій.

Прилад визначення щільності Radwag

Зокрема, значення щільності дозволяє визначити:

  1. зміни пропорцій складових багатокомпонентних матеріалів (металеві сплави, композиційні матеріали, компаунди та ін.);
  2. якість лиття про наявність пустот та «бульбашок» газових включень;
  3. ступінь кристалізації/полімеризації кристалічних та пластичних мас;
  4. ступінь пористості матеріалів (будівельні та теплоізоляційні матеріали, волокнисті матеріали та ін.);
  5. концентрацію розчинів;
  6. кількісні співвідношення маса/об'єм перед фасуванням товарів (продуктів).

Точність визначення щільності істотно залежить від технічних характеристик ваг (похибки зважування), маси та об'єму зразка. Комплект поставки приладу для визначення щільності від Radwag.

Прилад визначення щільності Radwag

Задати питання

Товари

Рекомендуємо статті по темі

Telegram Avtoves.UA Viber Avtoves.UA