Автоматизація бізнесу: еволюція чи революція

Автоматизацію бізнесу дуже часто розглядають як якийсь універсальний інструмент для вирішення бізнес-проблем. Тому практично завжди виникає питання: «З чого почати?» Наш досвід показує, що необхідно починати з порядку. Повторимо заяложену фразу — хаос та бардак автоматизувати неможливо! Щоб автоматизувати бізнес-процеси, вони повинні бути впорядковані, описані, формалізовані у вигляді схем та алгоритмів роботи.

Найчастіше на багатьох підприємствах робота заснована на традиціях, інтуїтивних імпульсах, емоціях та, звичайно, беззмінному «абияк». При цьому, запас міцності на таких підприємствах досить значний, та вони продовжують функціонувати. Ефективно чи ні, але це вже інше питання, головне, що працюють. Саме у цих підприємств є шанс перейти на новий рівень та отримати значні результати.

Еволюція чи революція

При автоматизації бізнесу ми закликаємо до еволюції! До плавних, постійних, продуманих та спрямованих на досягнення кінцевої мети діям. Ми не рекомендуємо революції, в тому числі у сфері IT. Це занадто швидкі зміни у стилі: «Це все неправильно! Завтра все буде по-іншому!»

Міжнародний досвід та сучасні реалії українських підприємств демонструють, що величезна кількість заводів революційних змін не пережили. Комусь не вистачило коштів, у тому числі й кредитних, десь були порушені ключові бізнес-процеси або зміщені з посад ключові співробітники.

Avtomatizatsiya biznesa

Інтеграція

Важливою є інтеграція робочих на підприємстві систем, у тому числі й систем автоматизації. Саме інтеграція дозволяє підсилити, прискорити бізнес та отримати максимальний ефект. Отримати з «1+1» — три! Як приклад наведемо інтеграцію 1С: Підприємства та системи відеоспостереження. Всі облікові операції фіксуються системою відеоспостереження, в яку з 1С: Підприємства надходять дані.

Avtomatizatsiya biznesa

Якщо виникають будь-які відхилення (брак, недокомплектація, пересортування та ін.), То за допомогою системи відеоспостереження, внаслідок введення номера документа, артикулу товару, пропуску співробітника можна швидко знайти та проаналізувати події — що відбувалося, та з якої причини виникла позаштатна ситуація. Опираючись на досвід наших замовників, можемо констатувати: економічний ефект від впровадження всього двох відеокамер та системи перевищив 160 000 грн за три місяці! Іншими словами: вся система себе окупила тільки за один місяць.

Задати питання

Рекомендуємо статті по темі

Telegram Avtoves.UA Viber Avtoves.UA