Автоматизація вагового обліку м’ясокомбінату

Основна мета автоматизації вагового обліку на м'ясокомбінаті — це зменшення «людського фактора» та прискорення операцій. Дані для контролю та аналізу доступні відразу. Виключається ручне перенесення даних з паперових журналів в електронні форми — весь облік відразу ведеться в електронній формі з друком первинних документів на тих ділянках, де це необхідно для управлінського обліку.

Ваговий облік сировини, напівфабрикатів та продукції застосовується на всіх етапах виробництва м'ясних та ковбасних виробів. Для побудови нормального управлінського обліку дуже важливо забезпечувати наскрізний оперативний облік та контроль по всьому виробничо-логістичному ланцюжку підприємства — від приймання сировини до реалізації готової продукції.

Одним з важливих умов при виборі ваг для м'ясокомбінатів та ковбасних цехів є наявність інтерфейсу підключення до ПК або комп'ютерної мережі. На вартість ваг ця опція практично не впливає, при цьому, наявність інтерфейсу дозволяє автоматизувати ваговий облік на м'ясокомбінаті у будь-який момент — або повністю, або поетапно.

Автоматизація вагового обліку м’ясокомбінату

Типи ваг, які застосовуються на м'ясокомбінаті

Автоматизація вагового обліку м’ясокомбінату

Як облікова програма на м'ясокомбінатах зазвичай використовується програма 1С:Підприємство «Управління виробничим підприємством». Ця програма дозволяє охопити всі рівні управлінського обліку, вести кілька роздільних баз. У саму конфігурацію вносяться мінімальні зміни, зазвичай, стандартної функціональності документів та журналів досить. Обладнання ж підключається за допомогою драйверів та дані обробляються спеціально розробленими на базі 1С: модулями — АРМами (автоматизованими робочими місцями).

Автоматизація вагового обліку м’ясокомбінату

Задати питання

Telegram Avtoves.UA Viber Avtoves.UA