Автоматизація обліку лабораторних аналізів

У нашу компанію часто звертаються співробітники лабораторій, щоб купити вологоміри або купити лабораторні ваги для точних вимірювань. Саме з цього обладнання почалося наше знайомство з завданнями та проблемами в роботі лабораторій виробничих, добувних та переробних підприємств. Один з основних питань, які нам часто ставили співробітники лабораторій та відділів якості підприємств — чи є якась програма для лабораторії?

Кожен постачальник автоматизованих систем проведення аналізів використовує свою інформаційну систему, яка адаптована тільки для роботи з обладнанням конкретного виробника. Такий підхід створює великі проблеми для виробничих підприємств, бо у них немає пов'язаної в єдину базу інформаційної системи за якістю сировини, напівфабрикатів та готової продукції.

Наступні питання по автоматизації обліку результатів лабораторних аналізів сировини, напівфабрикатів та готової продукції фахівці компанії Автовес почали отримувати, коли монтували автомобільні ваги на підприємствах. Відразу після встановлення ваг та підключення до системи обліку підприємства виникала завдання, як простежувати кількість та якість продукції, що зважують на автомобільних вагах?

Витративши пару років на пошук універсального коробкового рішення та програми для лабораторії, фахівці компанії «Автовес» спільно з партнерами прийшли до висновку, що швидше та простіше вписувати функціонал лабораторії в програму 1С. Також робочим рішенням виявилося створення індивідуальних функціональних модулів на базі web-технології (внутрішній портал підприємства).

Комп`ютерна програма для лабораторії

Лабораторне обладнання підключається або через драйвер, або через узгоджувальний контролер. Якщо обладнання не дозволяє виконати інтеграцію з програмним забезпеченням, тоді результати передаються в програму 1С через файловий обмін.

Мінімальний набір для автоматизованого робочого місця лаборанта.

  1. ПК з обліковою програмою (АРМ лабораторія).
  2. Лабораторні ваги.
  3. Принтер етикеток.
  4. Сканер штрих коду.

Перевага платформи 1С: Підприємство (BAS ERP)

Перевага перед іншими програмами полягає в тому, що один раз виконавши вмонтування обладнання, всі функціональні модулі може допрацьовувати програміст 1С, який супроводжує бухгалтерський облік на підприємстві. Цей підхід забезпечує незалежність підприємства від примх постачальників лабораторного обладнання, та можливість доопрацьовувати програму під тех. процеси підприємства при модернізації.

Лабораторна інформаційна система

Вартість програми для лабораторії

Співвідношення вартості розробки на 1С та web-платформі орієнтовно 1:4, тобто на відміну від 1С, інформаційна система для лабораторії, розроблена на web-платформі, буде в чотири рази дорожче. При цьому, у web-платформи є свої переваги. В першу чергу — це легкість масштабування. Якщо необхідне рішення для безлічі однотипних лабораторій, тоді краще вирішити задачу за допомогою web-технології. У два кліка можна створювати нові кабінети, нові лабораторії та нові каталоги.

Задати питання

Товари

Telegram Avtoves.UA Viber Avtoves.UA