Навіщо калібрувати ваги

Калібрування ваг забезпечує їх точність та відповідність стандартам метрології. Кожен процес калібрування повинен відображатися у паспорті ваг і це свідчить про вірні виміри.

kalibrovka_vesov

Чому потрібно калібрувати аналітичні ваги?

Ваги складаються з тензометричного датчика та електроніки, яка перетворює опір в значення ваги. При введенні ваг в експлуатацію потрібно записати, який тиск має відповідати нульовому показнику ваги та коефіцієнт посилення за цими даними. Аналого-цифровий перетворювач вирахує опір прикладений до датчика та переведе дані у значення ваги.

kalibrovka_vesov

Як часто проводиться калібрування ваг?

Калібрування слід проводити після кожного ремонту ваги, а також, якщо похибка вимірювання ваги перевищила допустимі технічною документацією межі. Калібрування ваг — це процедура, яка забезпечує точність показань ваги.

kalibrovka_vesov

Як виконати калібрування?

Калібрування ваг проводить технічний фахівець за відповідною процедурою конкретної моделі ваг калібрувальними гирями. Фахівець визначає наскільки вимірювання відхиляються від допустимих значень та регулює ваги таким чином, щоб відхилення не перевищували похибки конкретної моделі ваг. Для виявлення відхилень між калібруваннями, користувач може самостійно проводити вимірювання за допомогою спеціальної гирі.

kalibrovka_vesov

Скільки коштує калібрування ваги?

Єдиної ціни калібрування для всіх ваг немає. Потрібно пам’ятати, що ваги різняться за типом та виробником, звісно, від цих параметрів залежить вартість калібрування вагового обладнання. Коли у користувача ваги показують з неприпустимою похибкою — він хоче це виправити та задається питанням, а яка ціна калібрування ваг. На це питання може відповісти фахівці сервісного центру «Мобік» www.mobik.ua. Точну ціну ви зможете дізнатися за номером тел. (067) 662-06-92. Вартість калібрування у нашому сервісному центрі від 300 грн.

Задати питання

Telegram Avtoves.UA Viber Avtoves.UA