Вагове дозування

Вагове дозування — один з найбільш точних та популярних методів дозування на даний момент. Дозування є дуже важливою частиною виробництва, бо від точності дозування компонентів часто залежить якість майбутньої продукції. Вручну дозувати матеріали вельми непрактично, тому на виробництвах використовуються спеціальні машини — дозатори.

Дозатори надають можливість видачі точно заданої порції тієї чи іншої речовини, вони можуть робити різні суміші за заданою програмою. Більш сучасні моделі також можуть виконувати дозування у різних часових та логічних послідовностях.

Вагове дозування

Дозатори відрізняються за типом подачі матеріалу

  1. Дискретні – це дозатори, які подають матеріал заданими порціями через певні проміжки часу. Частота подачі та маса порцій задаються програмою.
  2. Безперервні – це дозатори, в яких подача матеріалу відбувається безперервно. Кількість пропонованого матеріалу регулюється шляхом зміни швидкості та часу подачі.

Існують дозатори як для сипучих, так і для рідких матеріалів.

Вагові дозатори для сипучих матеріалів – це дуже зручне рішення для виробництва, пов'язаного зі змішуванням, фасуванням та іншими процесами. Вкрай висока точність дозування (до 0,1%) дозволяє значно прискорити процес виробництва та полегшити працю співробітників.

Вагове дозування

Вагові дозатори для рідких матеріалів – це пристрої для дозування та точного відмірювання рідких компонентів на виробництві. Вагові дозатори води та рідких компонентів повинні забезпечувати задану кількість за масою. Також таке обладнання повинно володіти дуже високою точністю дозування та продуктивністю. Деякі моделі можуть бути оснащені можливістю змішування рідин для отримання необхідної температури.

Вагове дозування

Принцип роботи дозатора

Принцип роботи вагового дозатора для рідких речовин багато у чому збігається з принципом роботи дозатора для сипучих матеріалів. З вагового бункера матеріал надходить у дозувальний вузол, який відміряє необхідну кількість матеріалу за масою. Після цього порція транспортується до розвантажувального клапана та вивантажується у тару.

Задати питання

Товари

Telegram Avtoves.UA Viber Avtoves.UA