Ваговий дозатор шнековий

Ваговий дозатор шнековий — це прилад для автоматичного дозування певної маси або обсягу заданого матеріалу (сипучі матеріали, рідини, пасти і т.д.). За способом дозування шнекові дозатори діляться на масові й об’ємні. Об'ємні шнекові дозатори в основному використовуються для дозування рідин, газів, паст і т.п. Дозатори ж вагові частіше використовуються у випадках, коли необхідно дозувати тверді та сипучі матеріали.

Ваговий дозатор шнековий

За характером протікання процесу шнекові дозатори бувають порційні і безперервної дії.

Порційні - вагові дозатори, що забезпечують періодичну подачу матеріалу в вантажо-приймальній бункер.

Безперервної дії - це дозатори, які просто витримують встановлену продуктивність відповідно до заданої програми.

Принцип роботи вагового шнекового дозатора

Шнековий живильник забирає сипучий матеріал з накопичувального бункера та направляє його у дозатор. Швидкість обертання шнека можна змінювати за допомогою керованого приводу, який складається з асинхронного мотор-редуктора і перетворювача частоти. Потік матеріалу потрапляє в приймальний бункер шнекового дозатора, встановлений на тензодатчиках. Електричний сигнал з тензодатчиків, пропорційний вазі матеріалу в приймальному бункері дозатора, надходить в тензометричний контролер. Контролер за допомогою сигналів управління перетворювачем частоти виробляє безперервну корекцію швидкості обертання шнеків і їх зупинку для вивантаження у разі набору заданої маси дози.

Ваговий дозатор шнековий

Ваговий шнековий дозатор складається з електромеханічних, механічних та електронних елементів. Правильна взаємодія всіх цих елементів дозволяє забезпечити дозування дуже високої точності. У деяких моделях дозаторів передбачений подрібнювач, який доводить матеріал до потрібного вам стану. Також дозатори такого типу діляться на одноканальні і багатоканальні, тобто можуть забезпечувати видачу одного або декількох матеріалів одному або декільком споживачам.

Існують компактні настільні моделі шнекових вагових дозаторів для малих обсягів роботи. Дозатор шнековий можна використовувати як з автоматичними, так і з напівавтоматичними пакувальними машинами. Такі дозатори мають ряд переваг — це висока продуктивність, швидке переналаштування на іншу дозу.

Задати питання

Рекомендуємо статті по темі

Telegram Avtoves.UA Viber Avtoves.UA